Pontus Smith; leg. tandläkare, klinikchef.
Prim. Dr. med. dent. Stellan Bergert; M.Sc. in Oral Implantology; leg. Tandläkare; Klinikchef.

Berättelsen om oss

Privatkliniken har en lång historia i Karlskrona som sträcker sig ända tillbaka till 70-talet. Kliniken har bytt namn, ägare och adress genom åren och sedan 2021 ligger den helt nybyggda kliniken i Kronan-gallerian mitt på Ronnebygatan i centrala Karlskrona. En av de nuvarande delägarna Stellan Bergert tog över kliniken 2010. Han är född i Sverige, men delvis uppvuxen i Tyskland där han även disputerade. Än idag arbetar han internationellt, främst i Tyskland och Österrike.


2016 kom nästa delägare in i bilden; Pontus Smith. Han har en blandad bakgrund från försvaret och har även arbetat som pilot i USA. Han utbildade sig till tandläkare i Göteborg och har bland annat drivit egen praktik i Tyskland.

Förstklassiga lokaler

Privatkliniken är en av Sveriges modernaste i sitt slag. I lokaler som är helt anpassade efter vår verksamhet har vi tagit hänsyn till möjlighet att hålla avstånd för smittspridning, men även för att värna patientsäkerhet och sekretess. Därför har kliniken till exempel en separat in- och utgång. Vi har satsat mycket på luftkvalitet och vår kirurgavdelning är certifierad med högsta renrumsklassning. Vi är ensamma i Blekinge om att ha tredimensionell röntgen med Conebeamteknik (låg stråldos) för ökad patientsäkerhet. Vi har ett eget laboratorium och satsar alltid på den senaste tekniken för att så snabbt och effektivt som möjligt kunna behandla våra patienter.

Mitt i centrum

Att våra lokaler befinner sig mitt i centrala Karlskrona ser vi som ett stort plus. Vi är en attraktiv klinik med ett högt patientflöde och vi vill se en levande stadskärna med fler besökare. För långväga patienter finns både tåg och bussförbindelser i närheten, samt parkeringsgarage i samma fastighet. Framöver kommer även andra aktörer inom vård och friskvård att etablera sig i samma hus där vi redan idag har apotek.

Sist men inte minst är vi stolta över att finnas i Karlskrona med närhet till den fantastiska skärgården. För hälsoturister som kanske behöver omfattande behandling är återhämtningen optimal nära havet i en lugn och vacker miljö.

Bergert Solutions – Privatkliniken