Hej och välkommen till Privatkliniken - Centrum för tandvård!

Gå till Privatkliniken

Kliniken i Karlskrona ligger centralt på Trossö, mitt i Blekinges vackra Skärgård. Sölvesborgkliniken ligger i centrala delen av byn, bara några minuter från Sölvesborgs nya fina bro där du kan gå över till Kaninholmen och njuta av naturen. Under fliken Kontakt hittar du en vägbeskrivning till respektive klinik.

Varför välja Privatkliniken?

 • Blekinges största Privatklinik
 • Patientparkering
 • Nyaste teknik och kunskap
 • Kvalitetscertifierat från Praktikertjänst
 • Ensamma i Blekinge om att ha 3 - dimensionell - röntgen med nyaste Conebeamteknik (låg stråldos) på kliniken, en trygghet för dig
 • Allmän - och barntandvård
 • Estetisk tandvård med unika metoder som Lumineers och osynlig tandställning. Alla tandblekningsmetoder erbjuds.
 • Oralkirurgi, implantatkirurgi, protetik, bettrehabilitering: allt på samma plats utan väntetider eller resande kirurger
 • Om det behövs hjälper vi tandvårdsrädda med hypnos eller premedicinering

Våga fråga - Ring oss på telefon 0455-164 50 (Karlskrona), 0456-105 55 (Sölvesborg) eller skicka ett mail till reception@privatkliniken.se

Kliniken

Tandläkare Stellan Bergert

Prim. Dr. med. dent. Stellan Bergert; M.Sc. in Oral Implantology; leg. Tandläkare; Klinikchef

Vi på Privatkliniken ser fram emot att träffa dig som patient!

Jag erbjuder mina patienter dentalvård av högsta standard. Med modern utrustning och en passion för att öka livskvalitén och till exempel skapa ett bett med sin optimala funktion; erbjuder jag allmäntandvård, estetisk tandvård såväl som att jag är vidareutbildad och har stor kunskap inom protetik, oralkirurgi och implantatkirurgi.

Jag jobbar också mer och mer med Biologiskt Tandvård och har samarbete med Tandskadeförbundet.

Tider hos mig kan du boka både på Sölvesborg - och Karlskronakliniken, framför allt när du behöver hjälp med lite mera avancerade estetiska, protetiska eller kirurgiska behandlingar!

>Prim. Dr. med. dent. Stellan Bergert

Övertandläkare Gulli Olsson Sandin

Gulli Olsson Sandin; övertandläkare, specialist i odontologisk radiologi

Att ha möjligheten att diagnostisera patologiska tillstånd i röntgenbilden eller kartlägga anatomiska strukturer och därigenom hjälpa patienten är det roligaste med jobbet och jag skulle inte vilja jobba med något annat!

Övertandläkare Gulli Olsson Sandin

Tandläkare Pontus Smith

Pontus Smith; leg. tandläkare, klinikchef

Att få arbeta med händerna, arbeta med estetik och arbeta med patienter gör att jag verkligen trivs med mitt valda yrke.

Att få se glädjen hos en patient som fått ett ”nytt” leende eller att få följa med bekanta ansikten på årliga kontroller är båda tillfällen som förgyller dagen

Du kan boka tider hos mig både i Karlskrona och Sölvesborg!

Tandläkare Korab Perolli

Korab Perolli; leg. tandläkare

Jag är glad att kunna vara del av Privatkliniken och bidra med min erfarenhet, samtidigt som det är mycket inspirerande med nya moderna behandlingsmetoder! Att hjälpa våra patienter med bästa tänkbara tandvård är vårt gemesamma mål hos Privatkliniken! Välkommen!

Mig kan du träffa på Karlskrona och Sölvesborgklinken!

Tandhygienist Homayon Khaksar

Homayon Khaksar; leg. tandhygienist

Ett friskt tandkött och fina rena tänder är det jag brinner för. Jag är uppdaterat med nyaste kunskap när det gäller tandlossning - och periimplantitbehandlingar. Men också en professionell tandrengörning eller som jag brukar säga 'wellness för dina tänder' utför jag med hela min själ.

Jag finns på Karlskronakliniken!

Tandhygienist Ewa Wictorsson

Ewa Wictorsson; leg. tandhygienist

Sedan många år är jag nu tandhygienist, men yrket uppfyller mig fortfarande dagligen! Att se hur fina patienterna blir med hjälp av god tandvård gör mig glad. Att kunna arbeta förebyggande, men också hjälpa patientern när 'tandlossningen' är diagnosticerat är det jag är där för!

Jag arbetar på Karlskronakliniken!

Tandhygienist Marie Svensson

Att kunna skänka patienten ett leende och hålla patienten frisk i munnen uppfyller mig med glädje! Jag tycker det också är kul med barn och hjälpa dom med inskolningen till tandvården, visa att man kan ha kul hos tandläkaren och inte behöver vara rädd!

Mig träffar du på Sölvesborg och Karlskronakliniken!

Vi tandsköterskor som jobbar på Privatkliniken

Karlskrona

Anette Zälle

Majvor Bergfledt
Lisbeth Blidh
Cecilia Andersson
Malin Franzén
Sophia Hidling
Jessica Perdersen
Cecilia Andersson

Sölvesborg

Åse Karlsson

Reception

Anette Zälle

Tandvårdsrädd

Att gå till tandläkaren är för många förknippat med negativa känslor och upplevelser.

Känner du som många andra att det är jobbigt med besöket till tandläkaren? Kom till oss på Privatkliniken, vi tar oss mer än gärna lite extra tid så att du kan finna ett förtroende som gör att det känns lite lättare.

Det gör ont..

Vi arbetar med smärtfri tandbehandling. Vi lär dig att skilja mellan beröring och smärta...

Sprutan är otäck..

Vi arbetar konsekvent med förbedövning av slemhinnor för att ta bort känslan av själva sprutsticket. Dessutom använder vi senaste teknik med datoriserad bedövning som möjliggör effektiv smärtlindring med minsta möjliga mängd bedövningsvätska.

Borren låter i hela huvudet..

Dagens maskiner för att avlägsna sjuk tandsubstans är tysta, vibrationsfria och effektiva. Arbetsdelen är oftast en finkorning diamant som rensar den skadade tanden nästan som en pensel.

Jag klöks hela tiden..

Klökning är kroppens försvar mot främmande föremål i munhålan. Vi lär dig vad det beror på och hur du bäst övar för att kunna hantera klökreflexen.

Man får ju ingen luft..

När du är frisk och luftvägarna är fria, lär vi dig att slappna av, så att du bekvämt kan andas genom näsan. Om du har en förkylning kan det vara svårt att få luft genom näsan, överväg då att komma vid ett senare tillfälle.

Vattnet rinner ner i halsen..

När du lärt dig att slappna av och andas genom näsan är det en fördel att ligga ner vid tandbehandling. Svalget sluter sig automatiskt och därmed förhindras att vatten, saliv eller annat åker ner i halsen.

Jag känner mig nedtryckt och tvingad..

 • Du får avbryta
 • Du får resa på dig
 • Du får skölja
 • Du får säga att du är inte riktig med på det hela
 • Du får säga att du inte förstår
 • Du får säja att du är rädd
 • Du får ta en paus
 • Du får be om en ny tid

Man vet aldrig vad som händer..

Om du vill förklarar vi gärna varje moment, vi ritar och berättar och är du inte med tar vi om det igen.

Ibland kan det behövas ytteligare hjälp i from av hypnos eller premedicinering. Prata med oss om det kan vara en option för dig, vi hittar alltid en lösning som passar dig så att du kan känna dig trygg!

Smärtfri bedövning

The Wands teknologi möjliggör att tandläkaren exakt kan kontrollera mängden vätska, som injiceras i vävnaden. Detta är möjligt tack vare mikroprocessteknologi.

Den kontrollerade vätskeinjektion sker med ett fysiologiskt tryck. På detta sätt undviks att bedövningsvätska ansamlas och skapar tryck inne i vävnaden. Istället distribuerar The Wand bedövningsvätskan med ett sådant tryck att vävnaden kan ta emot den och sprida den vidare. Allt detta sker oberoende av vävnadens motstånd och möjliggör att injektionstrycket i den injicerade vävnaden blir fysiologiskt riktigt.